£109.99*

Reviews on

Town 7EF 16 Adult Scooter - Blue

3.92 / 5 145 ratings
107 users recommended this product

  • Man
    40-49 years old
    13 April 2018
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Excellent scoot

    My 70yo friend is caning this. Less challenging then a bike to get on and off if you struggle with that. Great fun.

  • Woman
    30-39 years old
    30 November 2017
    Use since 7 to 12 months
    That review has been deposited on this product version
    Amazing scooter

    Recomended all very strong, i used him evry day, i m zł happy
    Save your time

  • Man
    30-39 years old
    20 October 2017
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    Great Scooter, Awful (bordering dangerous) brake.

    Scooter is well constructed, folds nicely, and is generally a pleasure to ride until you encounter the need to stop. The rear brake despite all my weight (85kg) was effectively useless and that was on the flat, don't even consider building up any speed down hills - you simply cannot stop. I have no idea why these brakes are so badly thought out, it ruins the overall experience completely as you get nervous going at any speed knowing you cannot stop! You have been warned!

  • Man
    20-29 years old
    16 March 2018
    Use since More than 2 years
    That review has been deposited on this product version
    I po 2 letech drží, plní očekávání vzhledem k ceně

    Celková doba používání je vlastně 3 roky, jen už je to v pořadí druhá koloběžka, první (ještě s neergonomickými gripy, šmirglpapírem na nášlapné desce a úzkýma kolečkama) sice sloužila věrně, ale nakonec šla na reklamaci a následnou výměnu. Modrou, hodně drncavou, vystřídala černá, méně drncavá. Mezi jednznačné klady a výhody patří skladnost, možnost vzít kolobku do vlaku, autobusu a MHD bez příplatků, možnost táhnout kolobku za sebou jako kufr a jednoduchost celého stroje - není problém rozebrat takřka na prvočinitele, vyčistit, promazat a jezdit dál. Mimo hladkou podlahu prodejny a asfaltové cyklostezky je provoz méně pohodlný a hlasitější, ale zároveň to není nic tak strašného, co by se nedalo vydržet. Pokud je člověk stydlivé, možná až plaché povahy, či je předpoklad, že bude jezdit po dlažbě a rozbitějších chodnících, je lepší maličko jiný model od stejného výrobce [v rodině máme Town 7EF, Town 7XL (první verze - šmirglpapír, jiný zadní blatník a kulaté gripy) a nakonec i vrcholnou verzi Town 9EF, takže mám s čím porovnávat], páč lidé jsou tvorové zvídaví a skoro pokaždé zkoumají, kde je zdroj hluku. Poměrně hodně lidí má problém s tím, že kolobka málo brzdí - tak jistě, nemůžete čekat, že destička tlačící na zadní kolo bude poskytovat stejný brzdný účinek, jako kotouče u bicyklu. Zvláště pak během prvních jízd, než se kolečko i brzda trošku "ošoupají". I poměrně prudké kopce jdou sjet a ubrzdit, nicméně doporučuju při delším a intenzivním brždění občas nechat vychladnout jak brzdu, tak kolečko (pokaždé jsem zastavil, kolečko neutavil, ale teplo prostě vzniká). Pořízení kolobky se druhou brzdou pomůže částečně - pořád působí brzdný účinek jen na zadní kolečko. Velké úskalí vzniká na mokrém povrchu (tuším, že používání v dešti bylo dokonce zakázané v příručce). Kolečka jsou prostě galuzky, které vodu odvádějí hodně mizerně a zatáčení za mokra umí být hodně zrádné - kolobka se vydá ve směru působení odstředivé síly.
    Pokud člověk u jízdy myslí, brzda je dostatečnou a jízda za mokra taky lze (kolobku pak nechat vyschnout a alespoň ložiska promazat). S Town 7EF už mám najeto +- 1000km (postupně s oběma), žádné vážnější závady nenastaly, ale znovu už bych stejnou nechtěl -> pro začátek dobrá, ale časem budete chtít něco lepšího.

  • Man
    30-39 years old
    13 October 2017
    Use since 7 to 12 months
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Koloběžka do města - pozor na horší povrch a déšť

    Koloběžku používám téměř rok.
    Dá se s ní jezdit do města, musíte ale promýšlet kudy s ní pojedete, protože některý povrchy (zvláště kočičí hlavy nebo hrubý asfalt) jsou přímo utrpení - jednak jízda dělá velký hluk a z koloběžky se stane "kosti třas".

    Bohužel nejhorší na koloběžce je pravděpodobně gumové lanko, které spojuje obě rukojeti. Pokud s koloběžkou jedete při dešti nebo vám koloběžka zmokne venku a pak se vydáte na cestu, kdy už neprší, tak se připravte, že budete mít dosti špinavé ruce a i konce rukávů u bundy.
    - nevím proč ale to gumové lanko dosti špiní, pokud koloběžka zmokne, tak se dostane i na toto lanko a když potom jedete po hrubším povrchu, tak vibrace dostanou kapky vody z dutiny přímo na vaše ruce, které po krátké jízdě budou dosti špinavé.

    Brand response :

    Vážený zákazníku,

    děkujeme Vám za zpětnou vazbu k produktu od naší značky OXELO.

    Vaše negativní zkušenost s produktem nás velice mrzí.

    Bohužel, všechny koloběžky mimo ty s nafukovacími koly jsou na horším povrchu (kočíčí hlavy) méně konfortní. Největší předností našich koloběžek je hlavně jejich rychlé a snadné skládání při přesunech po městě. Z našeho sortimentu by pak příjemnější jízdu na takovémto povrchu mohly zajistit i koloběžky s odpružením. Co se týče rukojetí, bohužel, jsme se s touto vadou ještě nesetkali, je tedy možné, že se jedná o vadný kus.

    Pokud jste s naším produktem nespokojen, navštivte, prosím, naši prodejnu, kde s Vámi kolegové mohou situaci prokonzultovat, případně Vám doporučit výměnu za vhodnější produkt. Samozřejmě můžete produkt na prodejně vrátit a kolegové Vám vrátí peníze.

    S pozdravem,

    Karolína Mazourová

  • Man
    30-39 years old
    11 August 2017
    Use since More than 1 year
    That review has been deposited on this product version
    Koloběžka

    Koupil jsem koloběžku před rokem, tak jsem měl dostatek času na otestování. Bohužel musím konstatovat, že koloběžka není zase takový zázrak jak se prezentuje. Pokud budu jezdit po 100% hladkém asfaltu budiž, ale pokud pojedu po chodníku, na které jsme zvyklí, tak zjistíme, že koloběžka je pomalu nepoužitelná. Při větší rychlosti se celá klepe, vibruje a brzda není vůbec účinná. Jediné plus této koloběžky je její robustní provedení a skladnost. Jinak bych ji za ty peníze už nekoupil. Jedná se o Čínský produkt, který je značně předražen.

  • Woman
    40-49 years old
    27 June 2017
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    koloběžka oxelo

    Jsem spokojená,lehce skladatelná a na jizdu po Praze ideální.Je sice trochu rozklepaná,hodně chrastí když jedu po chodníku,který není uplně hladký, na to je určitě lepší koloběžka s nafukovacími koly lepší..ale zase nejsou skladací.Tak si člověk musí vybrat.Ale v celku hodnotím dobře a příště bych si ještě připlatila za ruční brzdu.Ta na zadní kolečko moc nestačí,když to rozjedu.

  • Woman
    40-49 years old
    06 June 2017
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Ok

    Jezdí na ni syn. Původně chtěl jinou koloběžku, ale nechali jsme si poradit a spokojenost je maximální.

  • Woman
    40-49 years old
    23 April 2018
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Sehr stabil

    Sehr zufrieden,
    Endlich ein Roller der auch ich benutzen kann.
    Praktische zu klappen und transportieren.

  • Woman
    40-49 years old
    31 March 2018
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Super Produkt

    Gute Kwalitat Preis verhaltnis.

TOP OF PAGE