Error message
Unable to get decode authentication token
£39.99*

Reviews on

MF One Freestyle Scooter - White

4.53 / 5 477 ratings
443 users recommended this product

At Decathlon, reviews are reliable.

14 ratings Delete filter
  • Man
    Under 20 years old
    10 September 2018
    Use since 7 to 12 months
    That review has been deposited on this product version
    Das einzige was am scooter gut ist, ist der preis!

    Dieser Scooter ist zum in die tonne treten,es ist einfach nur billige verarbeitung und wirt auf dauer einfach nur katastrofall!!!! Der scooter ist Für 100Kg und 1,55M ausgelegt sagen die mit arbeiter. Schwachsinn dieser scooter ist höstens für 1,40M HÖSTENS! Als ich in dem Decathlon in BremerHaven war, war der scooter nicht aufgebaut doch ein mitarbeiter hat aus nachfrage gesagt das der Stunt scooter Olexo MF1.8 der selbe wäre wie der MF One und sagte der einzige unter schied wäre der preis"MF One=50€(Stand 23.12.2017)MF1.8=80€" und das der MF1.8 nur blau und eine andere Klemme hat aber so war es nicht der MF One ist fast 30Cm kleiner als der MF1.8 !!!!! Das ist eine frecheit!!! Als mein sohn den scooter zu Weinachten bekommen hat, hat er sich noch gefreut aber in laufe von 1 Monat müsten bei normaler benutzung und nur 1mal in der woche gefahren zu werden, waren schon die reifen im arsch.
    Diesen Scooter nicht Kaufen!! Total in stabiel und nicht zu empehlen

    Brand response :

    Hallo

    Vielen Dank, dass du dir Zeit genommen hast ein Feedback zum MF One 2016 abzugeben. Es tut uns Leid, dass du mit dem Roller nicht zufrieden bist. Dein Feedback, bezüglich der Beratung, haben wir bereits direkt in die Filiale weitergeleitet.
    Allgemein kann ich dir nur empfehlen, bezüglich der abgenutzten Rollen, von deinem Umtauschrecht gebrauch zu machen. Du kannst bei uns mit deinem Kassenbeleg bzw. mit deiner Kundenkarte alle Produkte innerhalb von einem Jahr umtauchen oder zurück geben.

    SARAH

  • Man
    31 December 2017
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    Muy malo

    Este scooter tiene un manillar y una base muy blanda a demás de que muy pequeño de tamaño , el mío solo tiene un mes y el manillar se ha partido ,es malísimo.

    Brand response :

    Buenos días Rodolfo
    En primer lugar agradecerte la confianza depositada en Decathlon. Remonto la información al jefe de producto para poder seguir mejorando la calidad de nuestros productos.
    Este scooter está concebido para niños de 6 a 8 años que se inician en la calle, por eso el manillar es más bajo y estrecho que el resto de la gama
    Atentamente,
    El equipo Decathlon España

    Atentamente,
    El equipo Decathlon España

    rodolfo find this answer useful

  • Woman
    50-59 years old
    29 December 2017
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    pas bien

    tres mauvais produit fait un echange magasin pour jeux important dans la fourche et deuxieme pareil impossible de debloquer les ecrous

    Brand response :

    Bonjour Agnes,

    Merci pour votre avis sur notre produit, et nous sommes désolé d'apprendre votre mécontentement concernant celui-ci.
    Le jeu qui se crée dans la fourche est lié à l'utilisation "freestyle" de la trottinette (tout comme sur tout les modèles). Il est donc important de la resserrer de temps en temps afin que ce jeu n'altère pas la pratique ou le matériel.
    Dans votre cas, il s'agit probablement d'un défaut de fabrication ou de montage, car normalement, les deux écrous situé au dessus de la fourche permettent de compresser la fourche sur le jeu de direction en les serrant.
    Toutes les infos pour faire le "check-up" de sa Mf.One sont dans cette vidéo : https://www.youtube.com/watch?v=c-PZA7IBU4o

    Je reste à votre disposition pour tout autre demande concernant votre produit.

    Bonne journée,

    Paul Gonnet
    Chef de produit trottinette freestyle

  • Man
    30-39 years old
    06 November 2017
    Use since 1 week or less
    That review has been deposited on this product version
    Fourche tordue

    Fourche tordue à la fabrication, relativement dangereux pour le grip en freestyle, échange sans problème au magasin. Déballage du deuxième produit, même défaut. Je n' ai jamais eu de problème avec les produits achetés chez Décathlon mais là j ai un petit garçon qui ne peut pas utiliser son cadeau d anniversaire. Je pense qu un petit contrôle qualité voire un rappel serait nécessaire.

    Brand response :

    Bonjour Richard,
    Merci pour votre retour, et nous nous excusons pour ce désagrément.
    Vous êtes le premier à nous remonter cette information, nous allons faire le nécessaire pour résoudre ce problème au plus vite.
    Bonne journée,

    Paul Gonnet
    Chef de produit trottinette freestyle

  • Man
    40-49 years old
    17 September 2018
    Use since 1 week or less
    That review has been deposited on this product version
    Extreem luid

    Deze step gekocht bij de Decathlon store. Eerst daar getest, voelde goed en reed rustig vanwege de gladde vloeren. Thuis uitgepakt,...zoontje reed op straat. Het eerste wat opviel: een mega rappel geluid. Ik dacht het licht aan de goedkope wieltjes. Nieuwe, dure besteld,...geen verandering. Dan toch maar na een paar dagen gebruik, terug gebracht.(geen problemen hierbij)
    Dit geluid was zo onaangenaam dat zoontje er niet meer mee wilde rijden.
    Volgens mij kunnen ze beter de hele serie eruit halen. Slecht doordacht!!!!

    Brand response :

    Beste J,

    Dankjewel voor het schrijven van een review en wat vervelend dat de step niet goed is bevallen. Ik zal deze informatie gelijk doorsturen naar de productmanager om een te gaan kijken wat dit probleem zou kunnen zijn. Ik vermoed dat de lagers van jouw step niet in orde waren. Met de informatie van jou kunnen wij in de toekomst onze producten blijven verbeteren.

    Tot snel weer bij Decathlon

    Met sportieve groet,
    Philip van Decathlon

    J. find this answer not useful

  • Woman
    27 August 2018
    Use since 1 week or less
    That review has been deposited on this product version
    Zepsute koło

    Hulajnoga zakupiona niespełna tydzień temu. Po dwóch dniach użytkowania koło zaczęło wydawać dziwne dzwieki. Po zawiezieniu do serwisu stwierdzono, że dziecko "zbyt mocno hamowało"

    Brand response :

    Witam Serdecznie,

    Dziękujemy za pozostawienie opinii na temat hulajnogi MF One.

    Jakie uszkodzenie stwierdzono na serwisie? Uszkodzeniu uległo koło czy sam hamulec?

    Po tak krótkim okresie użytkowania sprzętu powinna Pani reklamować zakupioną hulajnogę oraz serwis powinien dokonać naprawy sprzętu przy użyciu części zamiennych, do których mamy dostęp.

    Jestem do Pani dyspozycji,

    Monika

  • Man
    Under 20 years old
    27 August 2018
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    Slabiutkie

    Szybko robia sie bardzo mocne wgniecenia w kolkach nie wspomne juz o lozyskach...
    Hulajnoga przy jezdzie brzeczy co doprowadza do szalu o trikach mozna pomazyc bo jedyne co to 180 mozna na niej dobrze zrobic...
    A barspin? Nie da sie
    Wracajac szybko sie niszczy (a zwlaszcza kolka) nie polecam nikomu

    Brand response :

    Witam Serdecznie,

    Dziękujemy za pozostawienie opinii na temat hulajnogi MF One.

    Tworzenie się wgnieceń w kołach jest spowodowane gwałtownym zatrzymaniem rotacji koła, co w efekcie ściera koło w jednym miejscu (tworząc ścięcia w gumie koła). Jest to normalna reakcja tego tworzywa na tak duże tarcie.

    Hulajnoga wydaje brzęczące dźwięki jeśli nie jest dobrze dokręcona. Jeśli hulajnoga wydaje takie dźwięki należy dokręcić każdą śrubę lub oddać ją do serwisu, gdzie serwisanci mogą zająć się takim przypadkiem.

    Pozdrawiam,

    Monika

  • Man
    40-49 years old
    24 July 2018
    Use since 1 week or less
    That review has been deposited on this product version
    Uszkodzone koło

    Hulajnoga jest bardzo fajna, lecz kupiliśmy ją z kołem uszkodzonym podczas produkcji(koło ma nieregularny kształt), przez co oddaje dziwne odgłosy podczas jazdy. Reklamacja nie została nam uznana przez co będziemy musieli ponieść dodatkowe koszty - zakup nowego koła...

    Brand response :

    Dzień dobry

    Dziękuję za przekazanie opinii na temat hulajnogi.
    Przykro Nam, że produkt nie był w 100% dobrej jakości. Jeśli koło faktycznie było uszkodzone fabrycznie, przepraszamy za wystąpienie wady i związane z tym konsekwencje.
    Prosze o odpowiedź na ten komentarz i przesłanie zdjęcie koła, postaramy się sprawę zweryfikować raz jeszcze by młody użytkownik mógł cieszyć się jazdą.

    Pozostaję do dyspozycji .

    Marcin
    specjalista Oxelo

  • Man
    Under 20 years old
    04 May 2018
    Use since 3 to 6 months
    That review has been deposited on this product version
    NIE POLECAM

    Po 1 dniu jazdy na skateparku miałem luzy na kierownicy ta hulajnoga jest bardzo ciężka i ma nie wygodne gripy (dla nie ogarniętych rączki) i bardzo niską kierownice lepiej jest dołożyć 300,400 zł i kupić coś lepszego nie polecam

    Brand response :

    Dzień dobry,

    serdecznie dziękuję za pozostawioną opinię, jak również to że tłumaczy Pan dla innych czym są "gripy". Ma Pan rację, że lepiej dołożyć i kupić model wyższy ponieważ MF One jest to hulajnoga do pierwszych podstawowych tricków dla dzieci, zaś by jeździć w skateparku potrzebna jest hulajnoga bardziej wytrzymała jak np. MF 1.8 lub MF 3.6.

    Bardzo przepraszam że zawiódł się Pan na naszym produkcie i postaram się aby lepiej wyjaśnić jakie jest przeznaczenie naszych produktów.

    Stanislaw

  • Man
    Under 20 years old
    28 October 2017
    Use since 3 to 6 months
    That review has been deposited on this product version
    nie polecam!

    hulajnoga jest bardzo ciężka gripy są twarde i po miesiącu pękają koła musiałem naprawiać bo zaczęły pękać farba bardzo latwo się zdziera nie byłem z nią ami razy na skateparku ale się rozlatuje po 2,5 mies używania hamulec prawie nie działa po jakimś czasie kierownica się obluzowała a ja mało co się nie zabiłem STRACONE 250 ZŁ

    Brand response :

    Dzień dobry
    Dziękuję za Pana opinię dotyczącą hulajnogi MF One. Jest mi przykro, że produkt nie spełnił Pana oczekiwań. Ten model jest przeznaczony dla osób początkujących, od użytkowania poza skateparkiem. Freestyle jest sportem zaliczanym do grupy sportów ekstremalnych i przed każdą jazdą należy sprawdzić stan techniczny części i dokręcenie śrub. Jeśli ma Pan przypuszczenia, że uszkodzenia które się pojawiły powstały na skutek wady technicznej a nie nieodpowiedniego użytkowania, proszę udać się do najbliższego sklepu Decathlon gdzie specjaliści określą czy sprzęt podlega reklamacji.
    pozdrawiam,
    Mikołaj - doradca techniczny Oxelo

    kajetan find this answer not useful

TOP OF PAGE